3, 2, 1...

3, 2, 1...
Expressió corporal

domingo, 18 de mayo de 2014

Primera sessió

Jocs expressius amb objectes

En primer lloc, els company/es, ens van introduir el tema. Ens van explicar què significa "Jocs expressius amb objectes", el concepte és defineix com la manera de treballar l'expressió corporal a partir d'un objecte al qual se li atribueix un significat.


Vàrem fer diverses activitats com ara; donar diferents possibles significats a una pilota, joc de les coves de dragons, jugar a fer de venedors i intentar representar alguns objectes i situacions a partir de signes.


Aquests jocs, potencien la creativitat i la imaginació en els nens i nenes, dos conceptes molt rellevants que cal que, com a futurs docents, facilitem als nostres alumnes.


Un altre fet important, és que aquestes activitats es poden dur a terme en els diferents cicles d'educació primària. En aquest cas, eren més adequades per cicle inicial o mitjà però, augmentant la dificultat de les premises i incentivant les ganes de pensar i crear, els alumnes de cicle superior també gaudirien de l'experiència.


Relaxació, respiració i tó muscular


En aquesta activitat, els company/es, ens van exposar la importància d'aquests conceptes a l'hora de treballar amb els nens i nenes.


Practicar la relaxació ajuda a calmar i treure presions als alumnes abans de realitzar qualsevol activitat. La respiració és, també, molt important, ja que ajuda a regular l'ansietat i l'estrés. A més, amb una bona respiració reduim el cansament. El tó mucular és un concepte que cal treballar perquè ens permet mantenir un equilibri corporal i cuidar i respectar el nostre cos.


Aquests conceptes no es treballen prou en l'etapa escolar i va ser molt profitós aprendre sobre ells i com ensenyar-los.


No hay comentarios:

Publicar un comentario