3, 2, 1...

3, 2, 1...
Expressió corporal

miércoles, 4 de junio de 2014

Segona sessió

Bona tarda,

En aquesta segona sessió hem treballat la dramatització i les danses.

La dramatització

Primer vàrem treballar una història, adaptada a nens i nenes de cicle inicial, on marxavem al zoo i imitavem a diversos animals: lleons, micos, etc...

Després, ens haviem de posar en parelles i, els monitors, ens deien a l'orella una professió que haviem d'imitar per a que la resta adivines.

A continuació, ens explicaven una història i nosaltres l'haviem d'interpretar. Aquest exercici em va semblar molt interessant perquè no només havies d'interpretar el que escoltaves sinó que havies d'estar atent per quan et tocava interpretar. Es va fer amb molta fluidesa i va ser molt entretingut.

Per últim, ens vam col·locar en rodona i cadascú havia d'imitar a un animal mentre els altres repetiem els seus moviments, quan aquest volia, es canviava per una altra persona que es posava al centre i imitava a un altre animal diferent.

Les danses

La veritat és que va ser una sessió molt interessant i els nens i nenes de ben segur que es divertirien molt practicant-ho.
En primer lloc, vam fer un escalfament a partir d'una historieta d'un noi que se'n va a vendre per les cases. A base de gestos i repetir una cançó entre tots anavem construint una història i començavem a moure el cos.

Després, ens van introduir a les danses a partir d'un conte sobre un príncep rus que es deia Ivanof i que viatja per tot el món coneixent cultures. Ens portava a indrets únics com Àfrica i ens ensenyava balls per fer amics, treure'ns el fred, la mandra, etc... Va ser molt divertit i els balls eren entretinguts amb acompanyaments de música i lletra i assequibles per a totes les edats.

A continuació, ens van ensenyar una dansa tradicional 'Isrrael, pas a pas. La vàrem treballar entre tots fins que ens va sortir. Aquesta dansa era una mica més complicada pel que fa al joc amb els peus però al ballar-la tots/es junts et podies guiar millor.

Finalment, ens vàrem posar en grups de quatre persones i vam construir un ball compost per dos vuits i, després, el vam mostrar als altres per a ballar-ho tots junts.

Aquestes activitats que vam treballar en aquesta sessió, són molt útils per dur-les a la pràctica amb els nens i nenes de primària. No només ajuden a treballar l'expressió corporal sinó que, a més, ho fan d'una manera molt dinàmica i divertida.


No hay comentarios:

Publicar un comentario